Jonas

Intervju med damlagets sportchef Jonas Blomberg

2024-10-22

Nu finns en intervju med damlagets sportchef Jonas Blomberg där han bland annat berättar om ledarstaben, strukturen och arbetet med de unga spelarna.

Vad säger du om 2025 års ledarstab?
- Jag är glad att vi lyckats knyta till oss denna starka trio. Vi har eftersträvat kontinuitet på damsidan och vi tror att vi lyckats hitta en stabil grund att bygga vidare på.


- Marcus Hellsten kom in i somras och har gjort det bra, han tillsammans med övriga ledare och spelare räddade kontraktet i div 2, vilket givetvis är ett gott tecken efter en orolig start i våras. Marcus står för lugnet och är trygg som ledare. Han bidrar både med sitt fotbollskunnande och med sin rutin.

- Hugo Wadell , som många södrasupportrar känner till, har under hösten jobbat med videoanalys i damlaget på ”ledig tid” från sin ordinarie roll i herrlaget. Vi är otroligt glada att han väljer att fortsätta sin karriär i damlaget på heltid och han kommer passa perfekt in i rollen som huvudtränare tillsammans med Marcus. Hugo är en otroligt driven och taktiskt skicklig tränare som verkligen brinner för fotboll. Han har en känsla för detaljer i spelet som kommer bli viktig för oss.

- Stefan Nilsson, som kommer vara assisterande tränare, är också ett känt ansikte i Jönköping och han har under flera år fått ”släcka bränder” när det varit saker som behövts lösas och det är hans stora styrka. Han är en riktig ”do:er”, säger Stefan att han ska göra något så gör han det!

- Stefan har under säsongen varit tränare för F17 och gjort ett väldigt gediget arbete med laget som vi haft tillsammans med HFF. Jag har tänkt att Stefan ska ha en otroligt viktig roll i damlaget som övergångstränare med fokus på spelarna som kommer underifrån. Vår grund ska komma från de egna leden och då måste vi vara duktiga på att följa upp dessa spelare, både genom att ”se dem” i träning, men även genom att göra individuella utvecklingsplaner för spelarna.

- Framförallt kommer det vara viktigt att se till att de yngre spelarna känner sig trygga när de kliver upp i ett seniorlag. Stefan kommer att lösa denna uppgift på ett utmärkt sätt!

Varför delat huvudansvar?
- Flera olika anledningar. Först och främst kompletterar personligheterna varann. För det andra så har de samtalat om hur de ser på fotboll och byggt en god relation under hösten, vilket jag tycker är spännande. Jag tror de kan få varandra att tänka till en extra gång när det håller det taktiska och utmana varandra med spännande tankar för att få ut max av både spelarna och laget i sin helhet.

Är ledarstaben klar nu då?
- Nej, vi håller just nu på att förhandla med ytterligare namn och vi hoppas kunna presentera dessa under de närmsta veckorna.

Fler nyheter

Till alla nyheter