Dam00378

J-Södra vände och vann mot Lunds BK!

2024-09-21

J-Södra vände ett 0-1-underläge mot Lunds BK och vann till slut matchen med 3-1 (0-1). Målen gjordes av Anmar Kiwarkis, Linus Lyck och Antonio Jankulovski.

Solen sken över Stadsparksvallen då domaren blåste igång den 23:e omgången av division 1 södra. J-Södra mot tabelltvåan Lunds BK.

Det var en händelsefattig första halvlek där lagen delade jämt på bollinnehavet. Södra hade några skott i straffområdet, men de täcktes av Lunds backar.

Lund kom inte till några målchanser överhuvudtaget förrän i den 39:e minuten. Då kom en lyftning in i J-Södras straffområde som bortalagets Viktor Enblom nickade över Alexander Eriksson i målet. 0-1 till Lund.

Södra forcerade i slutet av halvleken och kom till några halvchanser, men samtliga avslut täcktes av Lundspelare.

Halvleken slutade 0-1.

Andra halvlek

I den 51:a minuten blev Lukas Eek liggande och utburen på bår. Jesper Manns kom in några minuter senare.

I den 56:e minuten fick hemmalaget hörna och Anmar Kiwarkis nick landade precis ovanför ribban.

Två minuter senare trodde nog många att bortalaget drygat ut sin ledning, men bollen träffade handen på en Lundspelare i momentet tidigare.

I den 64:e minuten gjorde Patrik Ingelsten trippelbyte. In kom Linus Lyck, Gustav Sahlin och Jacob Shamoun. Ut gick Isak Ellbring, Dzenis Kozica och Leo Jonsson.

I den 67:e minuten fick Södra ett inkast till höger. Jankulovski kastade långt, Arvid Eriksson förlängde med huvudet och bollen gick till Anmar Kiwarkis som sköt på volley in i mål. 1-1.

Även Lunds BK gjorde ett trippelbyte efter 70 minuter och gick för ett ledningsmål, men istället blev det hemmalaget som tog över tillställningen.

I den 83:e minuten drev Jacob Shamoun in bollen i straffområdet, passade bollen till Linus Lyck som placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe. 2-1 hemmalaget.

Anmar Kiwarkis byttes ut i den 86:e minuten då Södra fick en frispark strax utanför straffområdet, in kom Christoffer Hellström.

Linus Lyck sköt frisparken hårt och lågt in i straffområdet där Antonio Jankulovski mötte och stötte in bollen i mål. 3-1 till J-Södra och Stadsparksvallen exploderade.

I den 92:e minuten träffade bollen handen på en Södraspelare och Lund fick straff. Straffen var hårt slagen mot Alexander Erikssons vänstra stolpe och Södramålvakten fick sträcka sig ut och göra en jätteräddning.

Det blev matchens sista möjlighet och J-Södra vann med 3-1. J-Södra ligger nu på 5:e plats med 33 poäng efter 23 spelade matcher.

I nästa omgång möter Södra Olympic BK på bortaplan, söndagen den 29 september.

Nästa match på Vallen är den 5:e oktober då vi möter Ljungskile.