J Sodra Norby 72

Jacob Shamoun inför Olympic borta

2024-09-26

Efter en lysande vändning i andra halvlek blev det vinst mot Lund hemma i lördags. Därmed har laget tagit sig upp till en femteplats i en fortsatt jämn tabell. Nu väntar Olympic BK borta på söndag.

Först och främst - hur var känslan efter segern mot Lund i lördags?
- Det var riktigt skön känsla med tre poäng. Vi låg under med 0-1 och krigar ända till slutet, vilket gör att vi vinner matchen med 3-1. Det visar på hur stark gruppen har blivit.


Det blev inga mål för dig i den matchen, men däremot avgjorde du ju nyligen hemma på Stadsparksvallen mot Norrby - ett mål som gav laget segern och tre poäng. Hur kändes det?
- Det kändes fantastiskt att få göra mål på Vallen inför alla som var där, och att vi även fick med oss tre poäng. Jag tror och hoppas att jag kan tillföra fler mål till klubben.


Det brukar hända en hel del på planen när du får hoppa in. Trivs du i rollen som inhoppare?

- Varje gång jag hoppar in försöker jag bara komma in i matchtempot så snabbt som möjligt och därifrån utnyttja saker jag är bra på. En grej är att våga utmana och ställa frågor till försvaret. Jag är rätt så flexibel när det gäller inhopp och start, men självklart, som alla andra fotbollsspelare, så föredrar jag att spela från start. Jag har också haft lite otur med skador, men nu känner jag mig pigg och i bra form.

Vilka är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare?
- Jag skulle säga min explosivitet och snabbhet, teknik i trånga ytor, en-mot-en-situationer och spelförståelsen.


Hur går tankarna om framtiden?

- Jag har inte så mycket tankar om framtiden, utan jag lever i nuet och fokuserar på att göra det så bra som möjligt varje träning och match. Jag trivs bra där jag är nu. Sen har jag självklart mål och ambitioner som jag strävar efter, men som sagt - nu kör jag bara på och ser vad som händer.


På söndag möter ni BK Olympic borta. Vad vet du om motståndet?
- Personligen vet jag inte jättemycket om motståndet. Jag känner några spelare där och vet vad de går för, men annars vet jag inte så mycket. Vi kommer att ha analys och gå igenom hur vi ska ta oss an dem. Vi är en jävligt stark och bra grupp, och fortsätter vi att leverera som vi gjort, så kommer det att bli en rolig match.

Matchfakta

BK Olympic – Jönköpings Södra IF

Avspark: Söndag 29 september kl. 16.00
Plats: Lindängens IP
Sändning: Se matchen live på Ettan Play

Fler nyheter

Till alla nyheter