Lovesmedia Jsödra Ifkvärnamo 200824 5 (1)

Leo Jonsson inför Falkenberg borta

2024-09-12

Tio raka matcher utan förlust och en femteplats i tabellen. Efter oavgjort mot Ängelholm borta i söndags väntar nu en ny tuff bortamatch, där serieledande Falkenbergs FF står för motståndet.

Ni spelade 2-2 mot Ängelholm borta nu senast. Dina tankar om matchen?

- Alltid viktigt med poäng först och främst, även om det såklart är lite surt med tanke på den förlorade ledningen. Första halvlek försvarade vi oss bra och fick bra bett i vår press, och kunde därifrån skapa några målchanser. Sedan fick de tyvärr bra effekt på sina byten i halvtid och fick energi av det. Jag tycker ändå att det är starkt av oss att studsa tillbaka efter deras två snabba mål i början av andra halvlek och faktiskt ha bud på ett tredje mål, och därmed kunna vinna matchen.

 

Hur har din första tid i J-Södra varit?

- Den har varit bra. Det tog lite längre tid än väntat att få i ordning lägenheten med möbler och allt vad det innebär, men i övrigt mycket bra. Alla i laget är väldigt schyssta och har välkomnat mig varmt, det har varit enkelt att komma in i gruppen. Just nu har vi som lag även ett skönt momentum, vilket såklart gör det extra roligt att komma till Odensberg för att träna. Det hoppas vi kunna bibehålla.

 

Vad tycker du om din nya hemstad så här långt?

- Staden är ganska lik Norrköping, som jag kommer ifrån. Jag gillar den, det man behöver finns tillgängligt och jag bor i ett bra läge så jag har inget att anmärka på, förutom att det är väldigt mycket och långa backar. Sedan är det nära hem också vilket har underlättat, särskilt vid flytten. 

 

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Mina styrkor ligger väl framför allt i det felvända spelet, att kunna agera som uppspelspunkt, men även min avslutningsförmåga och mitt boxspel. Jag har jobbat mycket för att kunna behärska alla delar när det kommer till avslut, såväl huvudspelet som med fötterna i olika lägen. Många skulle säkert beskriva det som en klassisk nia.

 

På söndag möter ni serieledarna Falkenberg. Vad behöver ni göra för att kunna plocka poäng mot dem?

- Framför allt tror jag att det blir viktigt att vi bygger vidare på den stabila defensiv vi haft de senaste matcherna och ser till att stänga igen bakåt, så kommer vi förhoppningsvis kunna skaka fram några chanser som ger oss möjlighet att åtminstone ta en poäng med oss hem.

 

Matchfakta

Avspark: Söndag 15 september 16.00
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

 

 

 

 

Fler nyheter

Till alla nyheter