220210 20.04.22 0235 Webb

Seger i första träningsmatchen

2022-02-10

Ikvällens träningsmatch mot gästande FC Vetlanda Dam vann Jönköpings Södra med 3-2.

Vi inledde målskyttet i första halvlek efter en närkamp av Alice Bergström på mittplan, efter närkampen är hon snabbt uppe och kan avancera mot gästernas målvakt där hon passar till Julia Larsson som därmed blir årets första målskytt. Sedan dröjde det tills andra halvlek innan vi får chansen att göra både tvåan och trean. Framförallt var trean ett vackert mål där Maja Isaksson skjuter på distans som seglar över gästernas målvakt.

Sedan blir matchen onödigt spännande när gästerna hinner reducera två gånger om i slutet av matchen, men vi lyckas ändå hålla undan för en seger.

Vi genomför de första 65 min på ett bra sätt där vi gör det vi har kommit överens om, säger Fredrik Nyberg. Sista 25 blir lite sämre där vi tappar vårt koncept. Vi gjorde ett stort antal byten som kanske gör det lite stökigt för spelarna men vi tar med oss först delen och att många spelare fick känna på matchspel igen.