J Sodra Eskillsminne 156

Seger mot Eskilsminne!

2024-10-19

Det blev en otroligt skön seger för J-Södra i hemmamötet mot Eskilsminne. Målen gjordes av Isak Ellbring och Linus Lyck.

I den 27:e omgången kom serietrean Eskilsminne på besök till Stadsparksvallen. Det blev en riktigt härlig kamp där J-Södra tog tre mycket viktiga poäng.

Första skottet på mål kom redan i den 2:a minuten då Anmar Kiwarkis avlossade med högerfoten. Eskilsminnes målvakt tvingades boxa ut till hörna, som blev resultatlös.

Annars var det en ganska händelsefattig inledning av matchen. J-Södra försökte medan Eskilsminne väntade på hemmalagets misstag för att sedan ställa om.

Inget av lagen kom till några större farligheter, förrän i den 28:e minuten då Eskilsminnes målvakt missade ett utspel. Anmar Kiwarkis fick tag på bollen utanför straffområdet, upptäckte att Eskilsminnes målvakt var långt ute och sköt, men bollen gick precis över.

Södra skapade några halvchanser efter det.

Nästa stora farlighet dröjde dock till den 43:e minuten då en Eskilminnespelare avlossade ett skott i straffområdet som Alexander Eriksson boxade ut till hörna.

Halvleken avslutades med att Linus Lyck träffade gaveln på målburen i den 45:e minuten.

Andra halvlek

Det var en händelsefattig inledning av andra halvlek.

Det skulle dröja till den 60:e minuten innan det small till och då gjorde det rejält. Isak Ellbring tog med sig bollen från vänstersidan och fick till en kalasträff som gick rakt in i målvaktens vänstra kryss. Ett oerhört vackert fotbollsmål och Södra ledde med 1-0.

Eskilsminne fick en mycket märklig straff några minuter senare som Oliver Åkerman satte säkert vid Alexander Erikssons vänstra stolpe.

Södra gjorde ett trippelbyte direkt efter målet. In kom Jacob Shamoun, Daniel Strandsäter och Christoffer Hellström. Ut gick Isak Ellbring, Dzenis Kozica och Anmar Kiwarkis.

I den 72:e minuten exploderade Vallen igen. Daniel Strandsäter spelade sig fram in i straffområdet, och passade en hård boll längs marken till Linus Lyck som kunde stöta den in i mål.

2-1 till hemmalaget och Linus Lycks 11:e mål för säsongen.

Det blev en nervös avslutning på match, där Eskilsminne försökte forcera men J-Södra höll undan. Efter fyra minuters övertidspel blåstes matchen av.

En mycket viktig och härlig trepoängare.