Isak Ellbring

Skön vinst mot FC Rosengård!

2024-10-13

I den 26:e omgången åkte J-Södra ner till Malmö för att möta FC Rosengård i jakten på tre viktiga poäng. Det blev också vinst med 0-2 (0-1) efter bra spel av Södra. Båda målen gjordes av Linus Lyck.

J-Södra hade inför mötet med Rosengård halkat ner till nionde plats i tabellen och behövde ta poäng för att komma på säkrare mark.

Det blev en match med mycket långbollar, kamp och vilja på Rosengårds IP.

I den 12:e minuten fick Södra hörna från vänster. Dzenis Kozica slog in den i straffområdet där en Rosengårdsförsvarare nickade bort den. Bollen landade framför Linus Lyck, som fick till en drömträff på volley. Ett fantastiskt fotbollsmål som innebar 1-0 till Södra.

Rosengård tog över spelet efter målet och skapade en hel del möjligheter, bland annat hade man en nick i ribban.

Linus Lyck var inte långt ifrån att utöka Södras ledning på en kontring, men skottet gick precis utanför.

Halvleken slutade 0-1.

Andra halvlek

Efter paus var det fortsatt mycket långbollar och kamp som gällde.

Rosengård var nära att kvittera i den 57:e minuten med en nick som gick strax utanför Alexander Erikssons vänstra stolpe.

Hemmalaget hade stort bollinnehav, medan Södra fick ägna sig åt kontringsspel.

Rosengård pumpade på med inlägg efter inlägg och var nära flera gånger med avslut i straffområdet, men lyckligtvis gick de över mål.

Södras försvar gjorde ett oerhört fint jobb med att stoppa målchanserna.

I den 77:e minuten kom Södras första byte då Jacob Shamoun kom in och Isak Ellbring gick ut. Daniel Standsäter kom in i den 80:e minuten istället för Anmar Kiwarkis.

Melvin Fritzell i Rosengård fick en jätteläge i den 83:e minuten, då han bara någon meter från Södras mål sköt över. I nästa moment hade Kozica ett fint läge men Rosengårds målvakt räddade med en benparad.

I minut 90 klipper Linus Lyck till med vänsterfoten igen. Ännu ett fantastiskt avslut i straffområdet som målvakten var chanslös på.

0-2 till J-Södra som också blev slutresultatet. Tre sköna poäng och Södra klättrar nu upp till en 7:e plats i tabellen.

***

Nästa lördag, den 19 oktober, kommer Eskilsminne på besök till Stadsparksvallen. Matchen spelas klockan 16. Varmt välkomna då!