J Sodra Vs Ariana 20

Vinst i avslutningen inför sommaruppehållet!

2024-06-29

Tre sköna poäng inkasserades i lördagens drabbning mot Ariana FC. Matchen slutade 1-0 till J-Södra (0-0). Målet gjordes av Anmar Kiwarkis.

Det blev en härlig avslutning på fotbollsvåren för J-Södras herrlag. Hemmalaget, som inte vunnit på Stadsparksvallen sedan premiären mot BK Olympic, lyckades bärga segern mot FC Ariana efter en mållös första halvlek.

Matchen började trevande från båda lagen, men Ariana hade något mer bollinnehav.

I den 11:e minuten borde det kanske blivit straff för hemmalaget då en Arianaspelare blev liggande i straffområdet och tog bollen med handen.

I övrigt skapade ingen av lagen några större farligheter. Arvid Eriksson var närmast då han på en hörna nickade strax över ribban i den 33:e minuten.

Första halvlek slutade mållös.

Andra halvlek

Det var tillknäppt även i början av andra halvlek. Södra hade en hel del boll, kom upp på offensiv planhalva men hade svårt att få till något riktigt avslut mot mål. Defensiven funkade som vanligt utmärkt, och Ariana hade sin första farlighet i matchen i den 55:e minuten. Skottet gick dock en bra bit utanför.

Så kom då Södras ledningsmål i den 59:e minuten. En hörna ledde till ett avslut och på returen stötte Anmar Kiwarkis in bollen över Arianas målvakt.

Ariana var nära att kvittera i den 62:e minuten med en nick i ribban.

Det blev en extremt nervös avslutning av matchen där ingen av lagen skapade några riktigt heta målchanser. Södraspelarna slet och vann mycket välförtjänt efter en riktigt bra insats.